همه ما به وفور اسم پردازندههای Core i7، Core i5 و Core i3 را شنیدهایم اما امکان دارد چیز زیادی درمورد سی پی یو لپ تاپ، ردهبندی آن و همچنین بهترین پردازندههای لپ تاپ ندانیم؛ به ویژه زمانی که دنبال خرید لپ تاپ با پردازنده قدرتمند برای انجام کارهای حرفهای، فوق سنگین و گیم هستیم؛ به همین دلیل تصمیم داریم ضمن آشنا کردن شما با پارامترهای ردهبندی سی پی یو لپ تاپ، شما را با چند نمونه از بهترین پردازندههای لپ تاپ براساس امتیازات بنچمارک آشنا کنیم. پس اگر شما هم به دنبال خرید لپ تاپی با پردازنده قدرتمند هستید، بهتر است ادامه این مطلب را در سایت نمایندگی تعمیر لپ تاپ بخوانید.
چه متغیرهایی در ردهبندی سی پی یو لپ تاپ نقش دارند؟
همانطور که خودتان هم میدانید دو شرکت مطرح در زمینه طراحی و تولید پردازندههای قدرتمند نقش دارند که شامل: شرکتهای اینتل و AMD میباشند. توان پردازندههایی که توسط هر یک از این شرکتها طراحی و تولید میشوند، براساس نوع تکنولوژی که در ساخت آنها به کار رفته است، متغیر میباشد؛ اما در کل سه متغیر در ردهبندی سی پی یو لپ تاپ دست دارند که شامل:
تعداد هستههای پردازنده، سرعت آنها و همچنین میزان Cache آنها میباشند؛ برای مثال پردازندههای سلرون و پنتیوم در ردهبندی پایینتر از پردازندههای Core i در رتبههای یک و دو ستاره قرار دارند؛ در حالیکه پردازنده Core i3 دارای سه ستاره، پردازنده Core i5 دارای چهار ستاره و پردازنده Core i7 دارای پنج ستاره است. به این نکته توجه کنید که هر یک از پردازندههایی که در لپ تاپ مورد استفاده قرار میگیرند، نسبت به پردازندههایی که در کامپیوتر استفاده میشوند، متفاوت هستند.
نقش تعداد هستههای پردازنده و سرعت آن در رتبهبندی
همانطور که اشاره کردیم سه متغیر در ردهبندی سی پی یو لپ تاپ نقش دارند که دو تا از مهمترین آنها شامل: تعداد هستههای پردازنده و سرعت آن میباشند. مطمئنا هر چقدر تعداد هستههای یک پردازنده و سرعت آن بیشتر باشد، تعداد پردازشهایی که به صورت همزمان انجام میدهد و میزان سرعتی که در انجام پردازشها دارد نیز بیشتر است؛
با این وجود پردازندههای Core i3 که تنها دارای دو هسته هستند و سرعت پردازشی پایینی دارند، تنها برای انجام کارهای ابتدایی با لپ تاپ مناسب هستند؛ در حالیکه پردازندههای Core i5 نسبت به پردازندههای Core i3 تعداد پردازشهای بیشتری را با سرعت بالاتری انجام میدهند و پردازندههای Core i7 نسبت به پردازندههای Core i3 و Core i5، تعداد پردازشهای بالاتری را با سرعت خیلی بالاتر انجام میدهند.
نقش حافظه Cache پردازنده در ردهبندی
سرعت پردازش پردازنده رابطه مستقیمی با میزان حافظه Cache پردازنده دارد؛ چراکه وقتی پردازندهها با سرعت بیشتری پردازش اطلاعات را انجام میدهند، این اطلاعات در بخش Cache قرار خواهند گرفت. درواقع حافظه کش مانند حافظه رم است و تنها تفاوتی که با رم دارد این است که سرعت آن بالاتر است. در صورت نبود حافظه کش پردازنده مجبور خواهد شد که مستقیما از روی هارد دیسک اطلاعات را بررسی کند که موجب کاهش سرعت پردازنده خواهد شد. پس میتوان گفت که هر چقدر حافظه کش بیشتر باشد، سرعت پردازش پردازنده هم بیشتر خواهد بود.
معرفی بهترین پردازندههای لپ تاپ
- AMD Ryzen Threadripper 3990X
- AMD EPYC 7742
- AMD EPYC 7702P
- AMD Ryzen Threadripper 3970X
- AMD Ryzen Threadripper 3960X
- AMD EPYC 7452
- AMD EPYC 7502P
- AMD Ryzen 9 3950X
- Intel Xeon Gold 6248R @ 3.00GHz
- Intel Xeon W-3275M @ 2.50GHz
- Intel Core i9-10980XE @ 3.00GHz
- Intel Xeon Platinum 8168 @ 2.70GHz