خطای صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 یکی از خطاهای رایجی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه میشوند. کاربران در این وضعیت با یک صفحه سیاه مواجه میشوند که تنها نشانگر ماوس در این صفحه دیده میشود. راهکارهایی برای حل مشکل سیاه شدن صفحه ویندوز 10 وجود دارد که در این مقاله به آنها پرداخته میشود.
دلیل پیدایش صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10
سیاه شدن صفحه ویندوز میتواند دلایل متعددی داشته باشد. مثلا اگر ویندوز 10 به صورت کامل نصب نشود، این خطا میتواند اتفاق بیفتد.اگر ویندوز بهروزرسانی نشده باشد و یا خطاهای نرمافزاری داشته باشد، باز هم وقوع این مشکل زیاد است. مشکلات دیگری مانند دمای زیاد و منبع تغذیه نامناسب نیز میتوانند عامل این خطا باشند. توجه داشته باشید که برای تمام این موارد راهحلهایی وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته میشود.
در هنگام نصب ویندوز 10 مواظب صفحه سیاه مرگ باشید
صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 پدیده رایجی است که در هنگام نصب و ارتقای ویندوز زیاد روی میدهد. ممکن است شما تنها قصد ارتقای ویندوز خود را داشته باشید و یا بخواهید نسخه نرمافزاری ویندوز 10 را بر روی هارد فرمتشده خود اجرا کنید. در هر دو حالت احتمال وقوع این خطا است و باید مراقب باشید.
زمانی که در حال نصب ویندوز 10 هستید، باید به چشمک زدن چراغ هارددیسک توجه داشته باشید. اگر در این حالت با خطای سیاه شدن صفحه ویندوز مواجه شدید، به این معنی است که فرآیند نصب همچنان در حال اجراست ولی کندتر از حد عادی است. در چنین مواقعی نصب شدن ویندوز تا 2 ساعتی طول خواهد کشید.
در صورتی که نصب ویندوز در این وضعیت گیر کرد و با مشکل مواجه شد، دکمه پاور سیستم را به مدت 5 دقیقه نگه داشته و آن را خاموش کنید. در حالتی که به درایورها آسیب وارد شده باشد، سیستم را باید در حالت Safe Mode به کار انداخت. درصورتی که سختافزارهای شما جدید نیستند، حتما در فکر ارتقای آنها باشید زیرا این سختافزارهای قدیمی نیز میتوانند عامل صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 باشند.
ممکن است این صفحه سیاه در هنگام بهروزرسانی نیز ظاهر شود
اگر بهروزرسانی ویندوز 10 به صورت کامل انجام نشود، احتمال سیاه شدن صفحه ویندوز زیاد است. چیزی که در اینجا روی میدهد این است که سیستم ریستارت میشود و صفحه ورود ظاهر میشود؛ زمانی که کاربر رمز عبور خود را در این صفحه وارد میکند با صفحه سیاه مرگ مواجه خواهد شد.
برای حل این مشکل باید با استفاده از پاور کامپیوتر و یا لپ تاپ خود اقدام به خاموش کردن سیستم کنید. در اکثر موارد بعد از روشن شدن ویندوز مشکل حل خواهد شد. در وضعیت صفحه سیاه حرکت ماوس قابل تشخیص است ولی هیچ چیزی در تسکبار دیده نمیشود.
از خطاهای نرمافزاری غافل نشوید
خطاهای نرمافزاری نیز میتوانند عامل به وجود آمدن صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 باشند. این مشکل معمولا در هنگام استفاده تمام صفحه از بعضی از برنامهها خود را نشان میدهد و عملکرد سیستم را با مشکل مواجه میکند. راهحلهایی برای رفع این مشکلات نرمافزاری وجود دارد که از جمله آنها میتوان به استفاده از دیگر برنامههای جایگزین و یا اجرا کردن برنامه به صورت Administrator اشاره کرد.
اتصال و صفحه نمایش خود را بررسی کنید
خطای ویدیو نیز میتواند عامل سیاه شدن صفحه ویندوز 10 باشد. زمانی که خروجی ویدیو موجود نباشد، خطای صفحه سیاه مرگ خود را نشان میدهد. در این حالت باید اتصال ویدیو را بازبینی کنید و از سالم بودن کابلها اطمینان حاصل کنید. اگر اخیرا اقدام به ارتقای مانیتور خود کردهاید، بررسی کنید که آیا کنترل وضوح در این اتصال جدید انجام میشود یا خیر؟ توجه داشته باشید که بعضی از نسخههای DVI و HDMI توانایی ارائه وضوح خیلی بالا را ندارند.
اگر راهحلهای بالا جواب ندادند، به احتمال زیاد مشکل از کارت ویدیو است که در این حالت میتوانید کارت ویدیو را بردارید و از کارت ویدیوی تعبیه شده در مادربرد استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که این در حالتی است که دارای کارت ویدیوی مستقل هستید.
اگر مشکل از کارت ویدیو بود، باید آخرین نسخه درایور آن را آپدیت کنید. اگر هم قبلا این کار را انجام دادهاید، درایور قدیمی را نصب مجدد کنید. احتمال این نیز میرود که فن و یا دیگر قطعات کارت ویدیو خراب شده باشند. همچنین مطمئن شوید که مشکل از مانیتور شما نیست. وصل کردن سیستم به مانیتورهای دیگر میتواند این مسئله را مشخص کند.
گرمای بیش از حد را دستکم نگیرید
گرمای زیاد نیز میتواند عامل خطای صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 باشد. همه سیستمها به نوعی گرما ایجاد میکنند که این دمای اضافی میتواند مشکلاتی را ایجاد کند. دمای بالا حتی میتواند به قطعات داخلی نیز صدمه بزند. امروزه بعضی از سیستمهای کامپیوتری دارای ویژگی جالبی هستند و در صورت افزایش دما به صورت خودکار خاموش میشوند. این قابلیت میتواند از سیستم شما تا حد زیادی محافظت کند.
این گرمای زیاد اکثرا توسط پردازنده و کارت ویدیو ایجاد میشود. در صورتی که گرمای حاصل از پردازنده زیاد باشد، صفحه سیاه مرگ در کمترین زمان ظاهر خواهد شد. اگر فردی دست به آچار و علاقهمند به کارهای فنی هستید، باز کردن سیستم و تمیز کردن فن پردازنده میتواند ایده جالبی باشد. همه فنهای دیگر را نیز بررسی کنید و از کار کردن آنها اطمینان حاصل کنید. اگر باز هم مشکل حل نشد، به احتمال زیاد گرفتار مشکلات سختافزاری شدهاید.
استفاده از Safe Mode را فراموش نکنید
مشکل صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 را با استفاده از safe mode میتوان حل کرد. البته توجه داشته باشید که استفاده از safe mode زمانی جواب میدهد که مشکل مربوط به نرمافزار و درایور باشد. برای ورود به این حالت لازم است که سیستم را راهاندازی مجدد کنید و دکمه f8 و یا شیفت و f8 را نگه دارید.
بعد از ورود به حالت سیف مد، ویندوز را بوت کنید و بعد دکمههای ویندوز و x را همزمان بزنید تا Quick Link ظاهر شود. سپس Device Manager را انتخاب کنید و اقدام به توسعه Display Adapters کنید. سپس با راست کلیک بر روی دستگاه گزینه disable را بزنید. سیستم را راهاندازی مجدد کنید و نصب ویندوز 10 را دوباره آغاز کنید. سعی کنید جدیدترین درایور را نصب کنید تا با مشکل صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 روبرو نشوید.
عیب در منبع تغذیه میتواند دلیل سیاه شدن صفحه ویندوز باشد
عیبدار بودن منبع تغذیه میتواند مشکلساز باشد. برای آزمایش منبع تغذیه خود باید آن را از سیستم جدا کرده و از منبع تغذیه دیگری استفاده کنید. اگر منبع تغذیه توان فراهم کردن انرژی برای سیستم را نداشته باشد، باز هم امکان دارد که مشکل سیاه شدن صفحه روی دهد.
آیا شما هرگز با مشکل صفحه سیاه مرگ در ویندوز 10 مواجه شدهاید؟ برای حل مشکل چه کار کردهاید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.