کارت گرافیک یکی از مهم ترین اجزای سازنده ی یک لپ تاپ است. قدرت کارت گرافیک مورد استفاده ی شما کاملا در قابلیت ها و توانایی های لپ تاپ موثر است. همان طور که پیش از این در مقاله ی بررسی امکان ارتقا کارت گرافیک گفته شد، به روزرسانی سخت افزاری و ارتقا این بخش از لپ تاپ تقریبا غیرممکن است.
کارت گرافیک های امروزی به صورت چیپست درون لپ تاپ ها قرار می گیرند و پروسه ی تعویض را به بن بست می رسانند. اما می توان با استفاده از یک کارت گرافیک اکسترنال یا EGPU وضعیت لپ تاپ را از لحاظ گرافیکی ارتقا داد. در این مقاله قصد داریم پروسه ی اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ را به طور کامل شرح دهیم
چه تجهیزاتی برای اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ نیاز داریم؟
کارت گرافیک لپ تاپ به دو نوع مجتمع و غیر مجتمع تقسیم می شود. در نوع غیرمجتمع، شما می توانید قطعات تشکیل دهنده را خریداری کرده و آن ها را اسمبل کنید. برای این کار به یک کارت گرافیک، آداپتور یا برد PCIe ، منبع تغذیه ی جداگانه، رابط و قاب کیس نیاز دارید.
این قطعات را باید طبق استانداردهای خاصی به یکدیگر متصل کرد و پروسه ی اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ را به اتمام رساند. اگر دانش چندانی در خصوص قطعات رایانه ای ندارید، بهتر است از کارت گرافیک های مجتمع استفاده کنید. شرکت های سازنده ی این نوع کارت گرافیک ها، تمامی اتصالات لازم را شکل داده و سیستم گرافیکی را در یک قاب مشترک عرضه می نمایند.
انتخاب آداپتور یا برد PCIe برای راه اندازی کارت گرافیک
اگر در فرآیند اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ قصد استفاده از کارت های غیر مجتمع را دارید، با انتخاب آداپتور یا برد PCIe هم رو به رو می شوید. این برد یک سری اسلات HDMI و نیز اسلات مخصوص PCIe را ارائه می دهد که امکان برقراری ارتباط میان کارت گرافیک و لپ تاپ فراهم شود.
یکی از مدل های محبوب این قطعه BPlus PE4C v3.0 نام دارد. این مدل دارای یک اسلات PCIe-3.0 x16 برای پشتیبانی عالی از کارت می باشد که در نوع خود بی نظیر است. به طور کلی با استفاده از خدمات تخصصی تهران لپ تاپ می توانید بهترین انتخاب را در مسیر تهیه ی برد PCIe تجربه کنید.
منبع تغذیه مناسب برای راه اندازی کارت گرافیک اکسترنال
تهیه ی منبع تغذیه نیز موضوع مهمی برای شکل گیری فرآیند اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ است. خوشبختانه برندهای قابل اعتماد بسیاری برای منبع تغذیه ی کارت گرافیک در بازار دیده می شوند. برخی از آن ها عبارتند از: EVGA ، Cooler Master، Corsair و Seasonic .
دقت کنید که منبع تغذیه ی کارت گرافیک اکسترنال باید دارای یک اختلاف 15 واحدی با کارت گرافیک باشد. در نتیجه برای وصل کردن کارت گرافیکی با توان 100 وات به یک منبع تغذیه با 115 وات احتیاج دارید. البته گاهی اوقات ممکن است این میزان تغییر پیدا کند. کارشناسان ما در مرکز تهران لپ تاپ شما را در راستای انتخاب منبع تغذیه ی درست راهنمایی خواهند کرد.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد : نصب درایور کارت گرافیک لپ تاپ
مراحل وصل کردن کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ
- برای اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ مراحل زیر را به ترتیب طی کنید. جهت کسب راهنمایی های بیشتر همواره می توانید از کارشناسان تهران لپ تاپ کمک بگیرید.
- اتصال برد PCIe را از طریق اسلات مربوط به لپ تاپ برقرار نمایید.
- برد را به نمایشگر اکسترنال متصل کنید.
- کارت گرافیک را داخل اسلات PCIe قرار دهید.
- رابط ۸ پایه PCIe را به رابط تغذیه ۶ پایه موجود بر روی کارت گرافیک متصل کنید.
- کابل Express Card را به لپ تاپ وصل کرده و طرف دیگر کابل را به سوکت HDMI روی PCIe متصل نمایید.
- لپ تاپ مورد نظر را روشن کنید تا پس از بوت شدن سیستم شاهد اجرا و شناسایی کارت گرافیک اکسترنال جدید باشید.
- در صورت عدم شناسایی egpu یا همان کارت گرافیک جدید، باید وارد تنظیمات کارت گرافیک شده و از روش های جایگزین برای شناسایی آن در سیستم استفاده کنید
سوالات متداول کاربران
نوع کارت گرافیکی که برای لپ تاپ مناسب است، به نیازهای شما بستگی دارد. اگر قصد دارید از لپ تاپ خود برای بازیهای ویدئویی باکیفیت استفاده کنید، نیاز به یک کارت گرافیک قدرتمند دارید. اما اگر فقط کارهای روزمره مانند وبگردی، کار با نرمافزارهای آفیس و تماشای فیلم را با لپ تاپ خود انجام میدهید، کارت گرافیک متوسط یا حتی ضعیفتر نیز میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.
برای اتصال کارت گرافیک به لپ تاپ، به یک پورت PCIe Express نیاز دارید. این پورت معمولاً در کنار پورتهای USB و HDMI قرار دارد. همچنین ممکن است لپ تاپ شما دارای یک اسلات Express Card باشد که برای اتصال کارت گرافیک نیز قابل استفاده است.