نصب هارد SSD روی لپ تاپ مسئله ی مهمی است که می تواند سطح کیفی یک سیستم قدیمی را در حد چشم گیری ارتقا ببخشد. زمانی که یک هارد SSD را جایگزین HDD می نمایید، سرعت تمامی پردازش های کوچک و بزرگ رایانه را افزایش می دهید. در چنین شرایطی نه تنها ویندوز سریعتر بوت می شود، بلکه تمامی نرم افزارهایی که در سیستم خود نصب کرده اید؛ با سرعت بیشتری نسبت به قبل اجرا می گردند. در ادامه به بررسی روش های نصب هارد SSD روی لپ تاپ می پردازیم.
نکاتی برای راه اندازی هارد SSD بر روی لپ تاپ
پیش از نصب هارد SSD روی لپ تاپ باید اقداماتی انجام دهید که سیستم آماده ی پذیرش هارد جدید باشد. ابتدا نوع سوکت ها و سخت افزار لپ تاپ را بررسی کنید تا متناسب با آن نسبت به خرید هارد SSD اقدام کنید. مسئله ی بعدی نسخه ی ویندوزی است که در لپ تاپ اجرا می شود. ویندوز XP برای اجرای هارد SSD بهینه سازی نشده است.
اگر از این ویندوز استفاده می کنید، باید آن را به ویندوز 7 و یا بالاتر ارتقا دهید. در غیر این صورت باید نصب اس اس دی را فراموش کنید. از طرفی بررسی کنید که لپ تاپ دارای هارد دیسک SATA باشد. اگر لپ تاپ مورد نظر ساخت سال 2008 به بعد است، مطمئنا دارای کانکتور SATA بوده و نیازی به بررسی خاصی ندارید. این کانکتور درگاه اصلی SSD در لپ تاپ است. به عنوان گام آخر نسخه ی بایوس لپ تاپ را نیز چک کنید. برخی از بایوس ها از SSD پشتیبانی نمی کنند.
روش های نصب هارد SSD روی لپ تاپ
جا به جایی SSD با هارد قبلی لپ تاپ
برای نصب هارد SSD روی لپ تاپ ابتدا باید محیطی امن به دور از جریان های الکتریکی انتخاب کنید تا اختلالی در سخت افزار درونی لپ تاپ ایجاد نشود. پس از آن باید تمامی کابل های متصل به لپ تاپ را جدا کنید.
با انجام این کار نوبت به بیرون کشیدن باتری لپ تاپ می رسد. باتری را بیرون کشیده و دکمه ی ریست را 3 الی 5 ثانیه جهت تخلیه ی برق باقی مانده در سیستم بفشارید.
حال قسمت پشتی لپ تاپ را باز کنید و هارد دیسک تعبیه شده را جدا کرده و اس اس دی را قرار دهید. توجه داشته باشید که SATA SSD دارای دو کابل مجزا است؛ یک کابل برق و یک کابل داده. کابل بزرگتر برای برق سیستم است و باید به منبع تغذیه متصل شود.
در پایان نیز لازم است درب لپ تاپ را ببندید و ویندوز جدیدی بر روی سیستم نصب کنید. البته همه ی این مراحل بستگی به سطح دانش شما از قطعات درونی لپ تاپ دارد. اگر چندان با سیستم درونی لپ تاپ آشنا نمی باشید، توصیه می شود که به یکی از مراکز تعمیراتی معتبر مراجعه کنید.
تعمیر هارد لپ تاپ خودت رو به ما بسپار !
راه اندازی هارد SSD بر روی لپ تاپ در کنار هارد قبلی
با استفاده از این روش نصب هارد SSD روی لپ تاپ، سیستم به راحتی می تواند از دو هارد استفاده کند. برای این نوع نصب، باید لپ تاپ از CD/DVD استفاده نکند تا بتوانید از فضای خالی این بخش جهت افزودن هارد جدید به سیستم بهره ببرید. برای این منظور به یک براکت یا کدی (HDD/SSD Caddy ) نیاز دارید که با قیمت های متناسب می توانید در بازار آن ها را بیابید.
قسمت میانی کدی شاهد بخشی خواهید بود که برای قرار دادن هارد HDD یا SSD با سایز 2.5 اینچی ایجاد شده است. دی وی دی رام لپ تاپ را باز کنید و حافظه SSD را در داخل Caddy قرار دهید. مقداری آن را حرکت دهید تا در جای خود ست شود.
سپس پیچ ها را ببندید و اتصالات را محکم کنید. در اکثر CD/DVD رایترها یک براکت کوچک حضور دارد، آن را باید باز کنید. این براکت کوچک به انتهای HDD Caddy منتقل می شود.
کافی است HDD Caddy را به براکت فلزی وصل کنید، هارد کدی همراه شده با SSD را به جایگاه CD/DVD رایتر لپ تاپ انتقال دهید و پیچ این بخش را ببندید. بدین شکل لپ تاپ دارای دو هارد مجزا می شود. اگر این پروسه به نظرتان کمی عجیب و سخت می رسد، بهتر است آن را به دست کارشناسان ما در نمایندگی تهران لپ تاپ بسپارید.
نمایندگی تعمیرات تخصصی لپ تاپ
نمایندگی تهران لپ تاپ مجموعه ای فوق تخصصی و حرفه ای است که تک تک مراحل تعمیرات لپ تاپ را به بهترین شکل ممکن انجام می دهد. مهم نیست که مشکل لپ تاپ شما در کدام بخش سخت افزاری یا نرم افزاری سیستم قرار دارد. نمایندگی تهران لپ تاپ کلیه ی اختلالات ریز و درشت احتمالی را در مدت زمان کوتاهی برطرف می سازد. تمامی امور نمایندگی فروش و تعمیر لپ تاپ به همراه ضمانت نامه های معتبر کتبی ارائه شده و مطابق با پارامترهای استاندارد هستند.