تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ موردی است که نباید به تعویق انداخته شود. زیرا جک پاور وظیفه دارد جریان برق را وارد دستگاه کرده و انرژی مورد نیاز برای فعالیت اجزا و قطعات مختلف را تامین کند. از این رو بی توجهی به ترمیم به موقع پورت شارژ به سایر بخش های کامپیوتر شما صدمه وارد می کند.
فرآیند ترمیم یا تعویض سوکت شارژ لپ تاپ می تواند بسیار ساده و پیش پا افتاده یا سخت و پیچیده باشد. در هر صورت عملیات تعمیر زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که ریشه اصلی مشکل شناسایی شود. به طور کلی دلایلی که به خرابی جک برق رایانه می انجامند، مواردی مانند باتری معیوب، آداپتور شارژر نامناسب، کابل های قطع شده و… هستند. در این مقاله مطالبی را در مورد مراحل و اهمیت ترمیم سوکت شارژ بیان خواهیم کرد، پس لطفاً همراه ما باشید.
ضرورت تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ
جک برق موظف است برق شهری را به جریان برق قابل استفاده برای کامپیوتر تبدیل کند. بنابراین خرابی این پورت سبب می گردد انرژی لازم برای عملکرد قطعات لپ تاپ تامین نشود و در نهایت سیستم از کار بیفتد. به همین دلیل تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ اهمیت بسیار زیادی دارد و نباید پشت گوش انداخته شود.
لازم به ذکر است سوکت شارژ با قطعات مهمی نظیر آی سی تغذیه و مادربرد در ارتباط است. لذا خرابی آن می تواند بسیار چالش زا باشد. حتی در صورت شل شدن جک پاور هم باید بلافاصله برای ترمیم آن اقدام کنید. زیرا در چنین شرایطی جریان برق مدام قطع و وصل می شود که این موضوع نهایتاً به خرابی آداپتور شارژر و باتری می انجامد.
پیشنهاد سایت : تعمیر پورت HDMI لپ تاپ
علائم و نشانه های خرابی سوکت شارژ لپ تاپ
آشنایی با علائم خرابی جک پاور به شما کمک می کند تا به موقع تمهیدات لازم را برای تعمیر این قطعه ظریف و حساس بیندیشید. از جمله نشانه های آسیب دیدن سوکت شارژ موارد زیر هستند:
- جک DC از کامپیوتر خارج می شود.
- پین داخلی جک DC به طور کامل صدمه می بیند.
- پین های پورت شارژ هنگام اتصال جک داخل مادربرد لق می زنند.
- ترک مادربرد دچار سوختگی می شود.
- جک DC حین فرآیند شارژ جرقه می زند.
در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق لازم است برای تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ از طریق نمایندگی مجاز اقدام کنید.
دلایل خرابی سوکت شارژ لپ تاپ
سوکت شارژ به دلیل ساختار ظریف و حساس خود به شدت آسیب پذیر است. عوامل گوناگونی در خرابی جک برق رایانه نقش دارند که مهم ترین آن ها به شرح ذیل هستند:
نوسانات جریان برق
افت یا افزایش بیش از حد جریان برق موجب سوختن مسیر اتصال جک پاور به مدار مادربرد می شود.
استفاده از آداپتور شارژر بی کیفیت
هر کدام از مدل های نوت بوک با ولتاژ خاصی کار می کنند. بنابراین در صورتی که از آداپتورهای تقلبی و ناسازگار با مدل لپ تاپ خود استفاده نمایید، سوکت شارژ خراب می شود.
اعمال فشار بیش از حد به جک برق
چنانچه موقع جا زدن یا خارج کردن کابل شارژ عجله کنید و احتیاط به خرج ندهید، پورت شارژ صدمه می بیند.
برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید : تعمیر رم لپ تاپ ها
وارد شدن ضربات مکانیکی
ضربات فیزیکی مانند برخورد اجسام سخت با لپ تاپ یا افتادن آن موجب کج شدن سوکت شارژ می شود. حتی اگر شدت ضربه زیاد باشد، این احتمال وجود دارد که مغزی جک پاور بشکند. در چنین مواقعی باید تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ را به متخصصان کارکشته نمایندگی بسپارید.
تجمع گرد و غبار
تجمع گرد و غبار در داخل جک پاور مانع اتصال صحیح آداپتور می شود و در فرآیند شارژ اختلال ایجاد می کند.
شکستن پین های داخلی
گاهی اوقات در اثر بی احتیاطی کاربر و اعمال فشار یا ضربه پین های داخلی جک DC آسیب می بینند. ، دستگاه خود را در معرض خطرات محیطی قرار ندهید. مثلاً از وارد کردن فشار یا ضربه به کامپیوتر بپرهیزید و در یک محیط عاری از گرد و غبار با آن کار کنید.
اتمام عمر مفید سوکت شارژ
سوکت شارژ نیز مانند سایر قطعات رایانه به مرور زمان دچار فرسودگی و استهلاک می شود و کارایی خود را از دست می دهد.
خمیدگی یا دفرمه شدن سوکت
بسیاری اوقات پورت شارژ به علت استفاده نادرست دچار خمیدگی می شود و ظاهری دفرمه پیدا می کند. در این حالت کابل شارژر به درستی در درگاه مربوطه قرار نمی گیرد.
آب خوردگی
نفوذ رطوبت به داخل جک برق باعث ایجاد اتصالات کوتاه و خرابی این قطعه حساس می شود. در صورت آب خوردگی، بلافاصله رایانه خود را خاموش کنید، سپس برای تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
مراحل تعمیر یا تعویض پورت شارژ لپ تاپ
پس از ارجاع دستگاه به بهترین مرکز تعمیر لپ تاپ کارشناسان مجموعه مراحل زیر را برای عیب یابی و تعمیر پورت شارژ انجام می دهند:
عیب یابی و تشخیص مشکل
قبل از هر اقدامی متخصصان بررسی می کنند که ایراد عدم تامین برق مورد نیاز دستگاه به علت خرابی کدام قطعه است. لذا بخش هایی مانند باتری، آداپتور، سوکت شارژ و کابل ها را به دقت مورد ارزیابی قرار می دهند. این عملیات به کمک ابزاری به نام مولتی متر انجام می گیرد. به این صورت که ولتاژ خروجی از آداپتور و ولتاژ ورودی به مادربرد بررسی می شود.
باز کردن قاب لپ تاپ
در مرحله بعدی کارشناسان قاب پشت لپ تاپ شما را باز می کنند. با توجه به مدل دستگاه ممکن است نیاز باشد که قاب دور کیبورد و اطراف جک آداپتور نیز باز شود.
تعمیر یا تعویض سوکت شارژ
در گام بعدی جک پاور رایانه با توجه به وسعت صدمات ترمیم یا تعویض می شود. اگر تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ امکان پذیر نبوده و نیاز به تعویض قطعه باشد، تکنسین ها از نمونه های اورجینال استفاده می کنند. ممکن است سوکت سازگار با مدل دستگاه در بازار موجود نباشد. در چنین شرایطی سیم رابط از جک قبلی جدا شده و به پورت جدید وصل می شود.
جوشکاری و لحیم
گاهی اوقات در اثر شدت آسیب های وارد شده جک برق از مادربرد سیستم جدا می شود. در این حالت متخصصان می کوشند با جوشکاری و لحیم مجدداً اتصالات را برقرار نمایند.
تست کردن دستگاه
نهایتاً تیم نمایندگی ولتاژ خروجی و ورودی را ارزیابی می کنند تا مطمئن شوند که پروسه شارژ بدون هیچ گونه مشکلی انجام می گیرد.
هزینه ترمیم سوکت شارژ لپ تاپ
هزینه ترمیم جک برق کامپیوتر شما با توجه به فاکتورهایی مانند وسعت خرابی تغییر می کند. به این صورت که بعضی از مواقع صدمات جزئی هستند و با اقداماتی مانند جوشکاری یا لحیم کاری برطرف می شوند. اما گاهی تعویض سوکت شارژ لپ تاپ الزامی است که این موضوع می تواند هزینه بیشتری را به دنبال داشته باشد.
مولفه های دیگری مانند برند و مدل دستگاه هم نرخ نهایی را تحت تاثیر قرار می دهند. مثلا در بعضی از مدل ها جهت تعمیر سوکت شارژ لپ تاپ نیاز است که قطعاتی مانند قاب جلویی، پشتی، درایو نوری و… باز شوند. زیرا تنها در این صورت است که می توان به مادربرد دسترسی پیدا کرد. از آنجا که در چنین شرایطی روند تعمیرات وقت گیر و زمانبر است، دستمزد تکنسین مربوطه افزایش می یابد.