در این مقاله با نحوه تعمیر cpu لپ تاپ آشنا می شوید. قطعه ای بسیار مهم که اگر آسیب دیده یا از کار بیفتد، لپ تاپ کارایی اصلی خود را از دست می دهد. سی پی یو یا همان پردازنده مرکزی، واحد پردازش مرکزی است و داده ها را از رم دریافت کرده و پس از کدگشایی و پردازش، تحویل بخش های دیگر می دهد.
این تراشه کوچک روی مادربرد قرار دارد و با دیگر اجزای سیستم در ارتباط است. در ادامه به شما می گوییم که چه موقع باید اقدام به تعمیر cpu لپ تاپ خود کنید و این کار چگونه انجام می شود. برای تعمیر سی پی یو لپ تاپ به صورت تخصصی می توانید از همکاران ما در نمایندگی تعمیرات لپ تاپ مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید.
چه موقع نیاز به تعمیر cpu لپ تاپ است؟
زمانی باید به فکر تعمیر پردازنده لپ تاپ باشید که علائم مشخصی را در آن مشاهده کنید. اگر دکمه پاور را زده اید اما هیچ تصویر یا صدایی از سیستم دریافت نمی کنید، احتمال خرابی سی پی یو بالاست. همچنین اگر سیستم راه اندازی نمی شود، ممکن است پردازنده آن درست کار نکند. اگر لپ تاپ روشن شده و بلافاصله خاموش می گردد، باید تمامی اجزا از جمله واحد پردازشی بررسی و عیب یابی شوند.
روشن شدن سیستم و هنگ کردن صفحه بعد از چند دقیقه، نمایش صفحه آبی مرگ و شنیده شدن صدای بوق از سیستم هم نشان می دهند که زمان تعمیر cpu لپ تاپ فرا رسیده است. بهتر است در مواجهه با هریک از این علائم، با تکنسین های تهران لپ تاپ تماس گرفته و راهنمایی های لازم را از آنها دریافت کنید.
تعمیر لولا لپ تاپ با ضمانت نامه معتبر
روش های تست پردازنده لپ تاپ
پیش از اقدام به تعمیر cpu لپ تاپ، باید مطمئن شوید که این قطعه واقعا آسیب دیده است. در این شرایط می توان پردازنده را به صورت سخت افزاری و ونرم افزاری تست کرد. مثلا می توانید یک پردازنده دیگر از سالم بودن آن مطمئن هستید و با سیستم شما سازگار است را در لپ تاپ قرار داده و آن را امتحان کنید. اگر با سی پی یو جدید مشکل حل شد، یعنی ایراد از پردازنده قبلی بوده است. همچنین نرم افزارهای مختلفی مانند Furmark برای تست پردازنده وجود دارند که با نصب و اجرای آنها میتوان از وضعیت سلامت سی پی یو مطمئن شد.
نحوه ترمیم cpu لپ تاپ
برای تعمیر cpu لپ تاپ باید به شکل تخصصی اقدام کرد. این کار نیاز به مهارت و دانش فنی بالایی داشته و باید با استفاده از ابزار و تجهیزات مخصوص انجام شود. گاهی مشکل این قطعه تنها با تعویض پایه های آن برطرف می شود. حتی گاهی نیاز به تعویض پایه ها هم نیست و کافی است تکنسین آنها را صاف کند.
همچنین برای تعمیر سی پی یو لپ تاپ نیاز به ابزار و تستر CPU است. بسته به نوع و شدت مشکلات پردازنده، تعمیر این قطعه به روش های مختلفی انجام می شود. در برخی موارد هم سی پی یو قابل ترمیم نبوده و راهی جز تعویض آن وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: بهترین پردازنده برای لپ تاپ کدام است؟
تعویض cpu لپ تاپ
در مواردی که امکان تعمیر cpu لپ تاپ وجود نداشته باشد، باید این قطعه را تعویض کرد. در برخی از لپ تاچ ها پردازنده به مادربرد لحیم شده است. به این ترتیب نمی توان پردازنده را از برد جدا کرد و باید مادربرد به طور کامل تعویض گردد. اما اگر سی پی یو سیستم شما از نوع جدا شدنی بوده و سوکت خور باشد، می توانید آن را به راحتی با پردازنده جدید جایگزین کنید.
این کار نیاز به دانش فنی بالایی دارد. تکنسین باید مطمئن شود که پردازنده جدید با مادربرد همخوانی و سازگاری کامل دارد. پس از اطمینان از این مورد، لپ تاپ باز شده و مادربرد از آن خارج می گردد. سپس سی پی یو با دقت از سطح برد جدا شده و پردازنده جدید به جای آن نصب می شود. در نهایت برد مجددا در دستگاه نصب شده و لپ تاپ مطابق قبل بسته می شود.
آیا ارتقا CPU لپ تاپ امکان پذیر است؟
ارتقا cpu لپ تاپ یکی از گزینه هایی است که کاربران می توانند از آن برای بهبود و ارتقا عملکرد لپ تاپ خود استفاده کنند همچنین باعث صرفهجویی در بخش هزینه هم می شود. باید توجه نمود که پس از بررسی دقیق دستگاه و تعیین امکان یا عدم امکان ارتقا cpu، نسبت به این کار اقدام گردد. اما آیا انجام این کار برای تمامی کاربران ممکن است و تمامی لپ تاپ های قدیمی قابلیت ارتقا cpu را دارند؟
ارتقا پردازشگر لپ تاپ بایدها و نبایدهایی دارد که باید به آن ها توجه نمود. برای مثال در یک گروه مشخص از پردازندهها نمیتوان تمام مدلها را برای تغییر پردازنده استفاده کرد و باعث می شود تا گزینههای محدودی برای ارتقا سی پی یو وجود داشته باشد.