یکی از مشکلاتی که کاربران ویندوز با آن مواجه می شوند، روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن است. زمانی که سیستم در حال کار نیست و استفاده ای از آن نمی شود، لپ تاپ به صورت موقتی خاموش شده تا به این ترتیب از سیستم در زمان هایی که استفاده ای از آن نمی شود محافظت کند.
اما در بسیاری از مواقع بعد از رفتن لپ تاپ روی حالت اسلیپ دیگر با زدن دکمه های اینتر، پاور و سایر دکمه ها لپ تاپ بالا نمی آید و روشن نمی شود که می تواند بسیار برای کاربران نگران کننده باشد. اما دلیل بالا نیامدن لپ تاپ بعد از حالت اسلیپ چیست و چرا این مشکل در ویندوز های مختلف مشاهده می شود؟ آیا می توان مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن را برطرف کرد و چه راه حل هایی برای رفع این مشکل وجود دارد؟
همچنین سوال مهم دیگر برای کاربران این است که آیا در صورت بروز این مشکل به تعمیرات تخصصی نیاز است یا خیر؟ در ادامه با بررسی تمام این موارد، پاسخ تمام سوالات را ارائه خواهیم داد. تنها در نظر داشته باشید برای رفع مشکلات مختلف سیستم در صورت نیاز به مراجعه به یک مرکز تعمیرات تخصصی می توانید از کارشناسان مجرب مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید.
دلایل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن چیست؟
دلایل مختلفی می توانند موجب بالا نیامدن لپ تاپ بعد از حالت اسلیپ باشند. در برخی مواقع مشکلات برقی سیستم، مانند قطعی و مشکل کابل لپ تاپ موجب بالا نیامدن آن بعد از حالت اسلیپ شدن می شود. از طرفی نیز شاید این کابل برق به درستی به کارت گرافیک وصل نشده باشد و به همین دلیل سیستم بالا نمی آید.
مورد مهم بعدی که می تواند موجب روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن می شود، مشکلاتی است که در اتصالات داخلی سیستم ایجاد می شود. ممکن است سیم ها به درستی متصل نباشند. آپدیت نبودن درایور ها، بهم خوردن یک سری تنظیمات نرم افزاری در سیستم، به روز نبودن کارت گرافیک، فعال بودن اسکرین سیور و مواردی از این دست می تواند از مهم ترین دلایل روشن نشدن سیستم بعد از رفتن روی حالت اسلیپ محسوب شود.
راه کار های رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ
برای این که این مشکل برطرف شود، ابتدا به عیب یابی لپ تاپ نیاز است و باید دلیل بروز مشکل بالا نیامدن لپ تاپ بعد از حالت اسلیپ بررسی شود. به این ترتیب باید بر اساس دلیل بروز مشکل در لپ تاپ، راه حل مناسب را انتخاب کرد. در ادامه یک سری روش هایی که می توانید برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن دنبال کنید را بررسی می کنیم.
بررسی مشکلات کیبورد و موس
یکی از مواردی که باید در صورت روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن بررسی شود، تنظیمات کیبورد و موس است. قطعا بعد از این که سیستم روی حالت اسلیپ می رود برای روشن شدن مجدد آن از دکمه های کیبورد و موس استفاده می شود. اما گاهی اوقات تنظیمات این بخش ها به هم می خورد و به همین دلیل هم در صورت تکان دادن موس یا فشار دادن دکمه های کیبورد، سیستم بالا نمی آید. برای این منظور باید وارد تنظیمات ویندوز شد.
دکمه ویندوز را به همراه دکمه R همزمان فشار دهید. در صفحه ای که بالا می آید عبارت devmgmt.msc را تایپ کنید. در صفحه ای که باز می شود گزینه کیبورد را باز کرده و کیبورد سیستم را انتخاب کنید. در این جا با باز کردن تب Power Management، گزینه Allow this device to wake the computer را فعال کنید. برای موس هم می توان همین کار را انجام داد تا بتوان مشکل سیستم را برطرف کرد. در صورت نیاز می توانید تعمیرات کیبورد لپ تاپ را هم دنبال کنید.
به روز رسانی درایور ها برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن
راه کار موثر بعدی برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن به روز رسانی درایور ها است. اگر درایور ها به روز نباشند ممکن است مشکلات متعددی در عملکرد سیستم ایجاد شود. به روز رسانی سیستم عامل و به روز رسانی درایور ها را می توان به دست کارشناسان مجرب سپرد تا با ارائه سرویس های تعمیرات نرم افزاری لپ تاپ و آپدیت درایور ها مشکل سیستم را برطرف کنند.
بررسی تنظیمات برق لپ تاپ
برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن می توان تنظیمات برق را هم بررسی کرد. برای این منظور باید بعد از ورود به کنترل پنل سیستم، از منوی Power Option استفاده کرد. سپس باید از پنل کناری گزینه Change when the computer sleeps را انتخاب و در آن جا تنظیمات مورد نیاز سیستم تان در زمان حالت اسلیپ را انتخاب کنید. در صفحه بعدی باید گزینه Turn off the display را روی بازه زمانی یک دقیقه تا هرگز انتخاب کرد. در ادامه نیز با باز کردن منوی کشویی Put the computer to sleep، باید بازه زمانی آن را مشخص کنید.
به روز رسانی کارت گرافیک
اگر کارت گرافیک لپ تاپ مورد نظر به روز رسانی های لازم را دریافت نکرده باشد، این مورد هم می تواند موجب بروز مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن شود. بنابراین برای رفع این مشکل می توان به سراغ کارت گرافیک رفت و شرایط و نیاز به آپدیت شدن آن را بررسی کرد.
برای آپدیت کردن کارت گرافیک لپ تاپ هم می توان به صورت دستی آن را به روز رسانی کرد و هم این که می توان از برنامه Driver Easy برای آپدیت راحت و اتوماتیک درایور کارت گرافیک استفاده کرد. این نرم افزار به صورت خودکار تمامی آپدیت ها و درایور های مناسب را جست و جو کرده و آن ها را نصب و به روز رسانی می کند.
غیر فعال کردن اسکرین سیور در لپ تاپ
اسکرین سیور قابلیتی است که در ویندوز به منظور محافظت از نمایشگر در زمان عدم فعالیت ویندوز تعبیه شدن است. گاهی اوقات این قابلیت به صورت خالی تنظیم شده و این طور به نظر می آید که صفحه خاموش است. در نتیجه بهتر است برای بررسی مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن این قابلیت را غیر فعال کرده و مجدد این مساله را در لپ تاپ بررسی کنید.
در منوی win + R باید عبارت Lock screen settings را تایپ کرد و بعد از آن با ورود به صفحه، گزینه Screen saver settings را انتخاب کرد. با قرار دادن گزینه Screen Saver روی حالت None می توان این گزینه را غیر فعال کرد و در ادامه مجددا مشکل بالا نیامدن لپ تاپ بعد از حالت اسلیپ را بررسی کرد.
Fast Start up ویندوز را غیر فعال کنید
یکی دیگر از راه کار های پیشنهادی برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن، غیر فعال سازی قابلیت Fast Start up است. این گزینه جدیدی است که در ویندوز 10 در دسترس است. وجود این قابلیت برای راه اندازی سریع تر لپ تاپ است. با این حال خود این قابلیت در مواقعی می تواند دردسرساز شود و برای مثال همین مشکل بالا نیامدن لپ تاپ بعد از حالت اسلیپ را موجب شود.
برای این منظور باید با ورود به منوی Run لپ تاپ، با تایپ دستور powercfg.cpl و دسترسی به بخش Choose what the power buttons do، گزینه Change settings that are currently unavailable را انتخاب کنید. در ادامه در بخشی که برای شما باز می شود باید گزینه Turn on fast startup را روی حالت غیر فعال قرار دهید و تغییرات را ذخیره کنید.
از بخش Troubleshooter در لپ تاپ کمک بگیرید
در آخر اگر مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ شدن برطرف نشود، باید با کمک گرفتن از گزینه Troubleshooter لپ تاپ، دلیل بروز مشکل در سیستم را بررسی کرد. برای این منظور باید وارد تنظیمات ویندوز شد و با ورود به قسمت Update & Security، گزینه Troubleshooter را انتخاب کرد. لیستی از گزینه ها برای شما نمایان می شود که با انتخاب گزینه Power، باید روی Run the Troubleshooter کلیک کرد.
در ادامه با دنبال کردن دستور هایی که نمایش داده می شود، می توان برای رفع مشکل بالا نیامدن لپ تاپ بعد از حالت اسلیپ اقدام کرد. در نهایت در نظر داشته باشید شاید برخی دلایل نرم افزاری یا سخت افزاری دیگر موجب بروز این مشکل شده و به همین دلیل نیاز است به یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر مراجعه کرده تا با عیب یابی تخصصی سیستم، مشکلات آن به صورت حرفه ای برطرف شود. مرکز سخت افزار ایران می تواند در تمامی زمینه ها به کاربران لپ تاپ هایی از برند های مختلف کمک کند.