اشتراک گذاری

رایج ترین دلایل کند شدن سرعت لپ تاپ چیست؟

یکی از رایج ترین مشکلاتی که کاربران با آن مواجه می شوند، کند شدن سرعت لپ تاپ است. این مشکل ممکن است در لپ تاپ های مختلفی رخ دهد، اما معمولا در سیستم های قدیمی تر بیشتر رایج است. با این حال در هر سیستمی ممکن است کاربران با مشکل افت سرعت لپ تاپ مواجه شوند. در این حالت ها ممکن است سیستم کند شود، دیر بالا بیاید، هنگ کند یا در حین اجرای برنامه ها با مشکلاتی مواجه شود.

این مشکل می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که در اینجا به بررسی کامل تمام این دلایل می پردازیم. در ادامه نیز بهترین و موثرترین راه کار های موجود برای رفع مشکل کند شدن سرعت لپ تاپ را بررسی می کنیم. در بسیاری از مواقع باید برای رفع مشکلات سیستم از جمله کندی آن، از یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر مانند مرکز سخت افزار ایران کمک گرفت.

کند شدن سرعت لپ تاپ

کند شدن سرعت لپ تاپ به دلیل اجرای برنامه های پس زمینه

یکی از اصلی ترین دلایل کند شدن و افت سرعت لپ تاپ های مختلف به دلیل اجرای یک سری از برنامه ها در پس زمینه لپ تاپ مورد نظر است. این برنامه ها که در پس زمینه اجرا می شوند مقداری از حافظه و سی پی یو لپ تاپ را به خود اختصاص داده و از آن استفاده می کنند. در نتیجه همین امر در صورتی که تعداد این برنامه ها زیاد باشد، سیستم کند می شود. برای مشاهده لیست برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند می توان از منوی Task manager استفاده کرد.

در این جا می توان این برنامه ها و میزان مصرف حافظه و سی پی یو توسط آن ها را بررسی کرد. بهتر است برای رفع مشکل کند شدن سرعت لپ تاپ، اجرای برنامه هایی که به آن ها نیازی ندارید را متوقف کنید.  برنامه Resmon نیز این امکان را به کاربران ویندوز می دهد تا بتوانند تمام شرایط و موقعیت فعلی سیستم خود را مانیتور کرده و از مواردی مانند حافظه، دیسک و سی پی یو مطلع شوند.

کندی لپ تاپ به دلیل فایل های موقتی

در مواقعی که سیستم در حال کار است و یک سری برنامه ها در حال اجرا شدن هستند، ویندوز به صورت خودکار یک سری فایل های موقتی را ایجاد کرده و آن ها را به صورت موقتی در هارد دیسک ذخیره می کند. در نتیجه به دلیل همین امر فضایی از سیستم اشغال شده و کند شدن سرعت لپ تاپ اتفاق می افتد. برای رفع مشکل کندی سیستم باید این فایل های موقتی را حذف کرد.

ابزار Windows Clean Disk Cleanup می تواند به صورت سریع و راحت شما را از شر این فایل های اضافی راحت کند. از طریق مسیر دستی نیز می توان این فایل ها را حذف کرد و سرعت سیستم را بهبود بخشید. از طریق مسیر C:\Users\Pc\AppData\Local\Temp می توان به تمام این فایل ها دسترسی پیدا کرد و با پاک کردن شان سرعت را افزایش داد.

کمبود حافظه سیستم

حتی در دو مورد قبلی نیز مشاهده کردید که معمولا به دلیل اشغال بخشی از حافظه سیستم و پر بودن هارد دیسک ممکن است سیستم کند شود. کمبود حافظه و پر بودن آن نیز می تواند عامل مهمی در کند شدن سرعت لپ تاپ ها باشد. درایور ها برای عملکرد بدون نقص خود به یک فضای خالی 500 مگی نیاز دارند.

اگر از این میزان فضای کم تری در دسترس درایو ها باشد، همین مورد می تواند موجب کند شد و افت سرعت لپ تاپ مورد نظر شود. برای رفع مشکل بهتر است فایل های اضافی را پاک کرد تا فضای آزاد بیشتری در درایور ها به دست بیاید. مورد مهم بعدی در خصوص حافظه، کم بودن حافظه رم است. یک سیستم 32 بیتی حداقل به یک رم 2 گیگابایتی نیاز دارد و کم تر از این میزان معمولا می تواند مشکل ساز شود.

تجمع گرد و خاک و تهویه نامناسب سیستم

خاک گرفتگی قطعات مختلف لپ تاپ یا آلودگی قطعات داخلی آن می تواند در لپ تاپ ها دردسرساز شود. از طرفی نیز اگر تهویه مناسبی در سیستم وجود نداشته باشد یا این که فن سیستم به درستی کار نکند و لپ تاپ خنک نشود، تمام این موارد می تواند روی عملکرد کلی سیستم اثر منفی گذاشته و موجب کند شدن سرعت لپ تاپ شود.

خصوصا در صورت اجرای برنامه های سنگین تر، این آلودگی، خاک گرفتگی و تهویه نامناسب سیستم مشکل ساز شده و سرعت سیستم را کم می کند. با یک سرویس تخصصی سیستم مورد نظر توسط تعمیرکاران مجرب و تعمیر فن لپ تاپ و رفع مشکلات احتمالی فن لپ تاپ می توان مشکل را برطرف کرد. به صورت کلی خود داغ شدن بیش از حد قطعات داخلی لپ تاپ نیز می تواند موجب کندی آن شود. از این رو خنک کردن سیستم برای جلوگیری یا رفع کندی لپ تاپ اهمیت زیادی دارد.

کند شدن سرعت لپ تاپ

کندی لپ تاپ به دلیل ویروس و بد افزار ها

ویروس ها و بدافزار ها همیشه سیستم ها، خصوصا سیستم های ویندوزی را تهدید می کنند. یکی از دلایل بسیار رایج و اصلی در کند شدن سرعت لپ تاپ ها، ویروسی شدن سیستم یا وجود بد افزار هاست. معمولا با ویروسی شدن سیستم، لپ تاپ دائما هنگ می کند و در اجرای برنامه ها مشکل دارد.

خود بدافزار ها به دلیل اشغال فضای هارد دیسک و حافظه و مصرف سی پی یو، می توانند عامل کندی سیستم باشند. بسیاری از نرم افزار های مضر و خطرناک نیز سرعت و کارایی سیستم را کاهش می دهند. بنابراین بهتر است با یک اسکن کامل به کمک یک آنتی ویروس قوی، ویروس ها و بد افزار های مخرب را از روی سیستم پاک کرده تا مشکل افت سرعت لپ تاپ و کندی بیش از حد آن را برطرف کنید.

سیستم عامل و درایور ها به آپدیت نیاز دارند

اگر سیستم عامل نصب شده روی سیستم به روز نباشد یا درایور ها به آپدیت شدن نیاز داشته باشند، تا زمان انجام ندادن این به روز رسانی سیستم مورد نظر کند خواهد بود و دائما هنگ می کند. با دریافت تمام به روز رسانی های موجود برای سیستم عامل و درایور ها و نصب و آپدیت آن ها، می توان مشکل کند شدن سرعت لپ تاپ را برطرف کرد. یکی دیگر از مواردی که باید به آپدیت شدن آن توجه کرد، تنظیمات بایوس است. اگر این تنظیمات نیز به روز رسانی نشده باشد، می تواند موجب کند شدن سیستم مورد نظر شود. از این رو با به روز رسانی کردن تنظیمات بایوس می توان مشکل کندی آن را برطرف کرد.

یکپارچه نبودن درایو ها

گاهی اوقات دلیل افت سرعت لپ تاپ به عدم یکپارچه بودن یا دیفرگ بودن درایو ها مربوط می شود. در صورتی که درایو های لپ تاپ یکپارچه نباشند، در عملکرد سیستم اختلال ایجاد شده و این اختلال معمولا با کندی سیستم نمایان می شود. می توان برای رفع مشکل کند شدن سرعت لپ تاپ از یک سری برنامه های تخصصی به منظور دیفرگ کردن درایو ها کمک گرفت. رایج ترین و شناخته شده ترین برنامه های در دسترس، شامل برنامه های Optimize Drivers و Defragment drive می شود.

خرابی هارد دیسک

گاهی اوقات خرابی قطعات اصلی لپ تاپ دلیل کند شدن آن است. معمولا خرابی هارد می تواند موجب کند شدن سرعت لپ تاپ مورد نظر شده و مشکلاتی را در عملکرد آن به وجود بیاورد. خصوصا اگر مشکلات هارد مشکلات فیزیکی باشد، این خرابی ها می تواند روی عملکرد کلی ویندوز تاثیر منفی گذاشته و آن را کاهش دهد.

حتی پر بودن فضای هارد دیسک هم می تواند موجب کندی سیستم شود. خرابی فریم وری هارد، خرابی قطعات داخلی آن مانند PCB هارد و … می تواند روی عملکرد لپ تاپ تاثیر منفی بگذارد. در نتیجه برای رفع مشکل کندی سیستم به تعمیر هارد لپ تاپ به صورت تخصصی نیاز است.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید