یک لپ تاپ جدید و امروزی دارای دو بخش گرافیکی مجزا است:
- کارت گرافیک اصلی
- کارت گرافیک یکپارچه با پردازنده
استفاده از کارت گرافیک یکپارچه یا پردازنده ی درون لپ تاپ می تواند حجم کاری چیپست گرافیک اصلی را کاهش دهد. اگر از کاربران عادی لپ تاپ ها باشید، احتمالا با طریقه ی سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ آشنا نیستید. این کار برای حفظ سلامت کارت گرافیک سیستم موثر است. در ادامه کلیه ی ابعاد مرتبط با سوئیچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ را شرح خواهیم داد.
کارت گرافیک یکپارچه با پردازنده چیست؟
همان طور که گفته شد، لپ تاپ های امروزی با پردازنده هایی حرفه ای و جذابی ست می شوند که شامل یک بخش مجزای گرافیکی هستند. این قسمت گرافیکی بر روی پردازنده قرار می گیرد و با مصرف انرژی کم می تواند فعالیت خودش را آغاز کند. اما این بخش گرافیکی با یک سری محدودیت فیزیکی و گرمایشی رو به رو است که تنها در شکل گیری فرآیندهای گرافیکی جزیی کارایی دارد.
بهتر است از سیستم گرافیک یکپارچه در انجام کارهای روزمره ی ساده نظیر ویرایش مقالات و وبگردی استفاده کنید. در پردازشگر اینتل بخش گرافیکی یکپارچه با نام intel HD شناسایی می شود. پردازنده های AMD نیز برای نمایش بخش گرافیکی خود از یک کد 4 رقمی استفاده می کنند.
آموزشی دیگر : شوک دادن باتری لپ تاپ
سوئیچ دستی یا اتوماتیک میان کارت های گرافیک لپ تاپ؟
اگر راهکار قدیمی سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ را به یاد داشته باشید، ممکن است از انجام این کار منصرف شوید. سال های پیش سوئیچ کارت گرافیک های لپ تاپ به صورت دستی شکل می گرفت. پس از این سوئیچ نیز ریستارت کردن سیستم ضروری بود. مسلما نوع دستی سوئیچ کردن زمانبر است و مانع از انجام سریع فعالیت دیجیتال می شود.
اما در حال حاضر دو کمپانی انویدیا و AMD، پروسه ی سوئیچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ را از وضعیت دستی به حالت نرم افزاری تغییر داده اند. طولی نخواهد کشید که با استفاده از تکنولوژی های گرافیک های خانواده انویدیا Nvidia Optimus و یا سری AMD Hybrid Graphics گرافیک سیستم به صورت کاملا خودکار و بدون وقفه سوئیچ می شود.
نکته کلیدی فرآیند سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ
برای شکل گیری فرآیند سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ شرایطی وجود دارد که باید آن ها را فراهم سازید. به عنوان اولین نکته در این مسیر باید دقت داشته باشید که سوئیچ میان کارت گرافیک های لپ تاپ تنها زمانی ممکن است که درایور کارت گرافیک نصب شده باشد. پیشنهاد می کنیم ابتدا درایور کارت گرافیک یکپارچه یا همان intel HD موجود را نصب کنید و سپس به سراغ راه اندازی درایور کارت گرافیک اصلی رایانه بروید.
اگر درایورها نصب نمی شوند و کارایی صحیح خود را نمایان نمی سازند، احتمالا یا گرافیک توسط بازی اجرا شده شناسایی نمی شود و یا باتریدستگاه توان کافی برای شارژدهی نداشته و سخت افزار گرافیکی با کمبود انرژی و کاهش کارایی مواجه می باشد. به هر حال باید نسبت به قدرت و توان لپ تاپ، از بعد گرافیکی آن انتظار داشت. می توانید برای اجرای بازی ها و نرم افزارهای سنگین لپ تاپ را به برق متصل کنید و بازی را در سطح دلخواه با کیفیتی از جزئیات قرار دهید. اما اگر اجرای این دسته از بازی ها و نرم افزارها ضرورت ندارد، راه اندازی آن ها را کنسل نمایید.
مراحل سوئیچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ
اطمینان از فعال بودن درایورهای کارت گرافیک
برای اطمینان از فعال بودن هر دو درایور کارت گرافیک یک کلیک راست ساده بر روی دسکتاپ لپ تاپ کافی است. با اینکار می توانید مشاهده کنید که برای بخش های گرافیکی لپ تاپ دو کنترل پنل مجزا وجود دارد. یکی برای اینتل و دیگری برای nvidia .
مراجعه به پنل کارت nvidia
سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ زمانی که هر دو پنل موجود باشند؛ به صورت اتوماتیک شکل می گیرد. در این وضعیت ویندوز از کارت های گرافیکی مطلع بوده و برای مصرف انرژی پایین برنامه ریزی می کند. اما امکان دارد گاهی جهت استفاده از یک برنامه ی خاص نیاز به دستکاری های جزیی در کارت nvidiaاحساس شود. برای این منظور به کنترل پنل nvidia مراجعه نمایید. در بخش global میتوان میزان قدرت کارت گرافیک nvidia را مشخص کرد.
بیشتر بدانید : آموزش اتصال کارت گرافیک به لپ تاپ
تنظیمات دلخواه برای استفاده از کارت nvidia
در منوی کنترل پنل کارت nvidia گزینه ای تحت عنوان program setting وجود دارد که به شما اجازه میدهد برنامه های دلخواه خود را لیست کنید. هر برنامه ای را که در این بخش add کنید از کارت nvidia استفاده خواهد کرد. بنابراین در پروسه ی سوئیچ کردن بین دو کارت گرافیک لپ تاپ باید برنامه های مورد نیاز خود را تعیین کنید. دقت داشته باشید که زمانی باید نرم افزاری را به لیست کارت nvidia اضافه کرد که میزان استفاده از آن بالا باشد. جهت کسب راهنمایی های بیشتر همواره می توانید از مشاوره های رایگان نمایندگی تهران لپ تاپ استفاده کنید.