همه ما به وفور اسم پردازندههای Core i7، Core i5 و Core i3 را شنیدهایم اما امکان دارد چیز زیادی درمورد سی پی یو لپ تاپ، ردهبندی آن و همچنین بهترین پردازندههای لپ تاپ ندانیم؛ به ویژه زمانی که دنبال خرید لپ تاپ با پردازنده قدرتمند برای انجام کارهای حرفهای، فوق سنگین و گیم هستیم؛ به همین دلیل تصمیم داریم ضمن آشنا کردن شما با پارامترهای ردهبندی سی پی یو لپ تاپ، شما را با چند نمونه از بهترین پردازندههای لپ تاپ براساس امتیازات بنچمارک آشنا کنیم. پس اگر شما هم به دنبال خرید لپ تاپی با پردازنده قدرتمند هستید، بهتر است ادامه این مطلب را در سایت نمایندگی تعمیر لپ تاپ بخوانید.
بهترین پردازنده های لپ تاپ 2024
پردازنده AMD Ryzen 5 7600X
از جمله بهترین پردازنده های لپ تاپ 2023 می توان AMD Ryzen 5 7600X را نام برد. این سی پی یو 12 هسته ای از فناوری ساخت 5 نانومتری بهره می برد. علاوه بر آن وجود فناوری Pcle 5.0 باعث شده سرعت بی نظیری در اجرای بازی های کامپیوتری داشته باشد. این موضوع AMD Ryzen 5 7600X را به یک انتخاب عالی برای سیستم های گیمینگ تبدیل کرده است. پردازنده مذکور علاوه بر گیمینگ، برای طراحی و کارهای گرافیکی نیز گزینه مناسبی محسوب می شود.
سی پی یو AMD Ryzen 5 7600X میان رده است، بنابراین قیمت چندان گرانی ندارد. اما برای استفاده از آن نیاز به تهیه کیت حافظه DDR5 و مادربرد جدید سوکت AM5 خواهید داشت. تهیه این لوازم ممکن است هزینه تحمیل شده به شما را افزایش دهد.
پردازنده Core i7 13700K Raptor Lake
این CPU به دلیل عملکرد مطلوب و سرعت بالا به عنوان یکی از بهترین پردازنده های لپ تاپ 2024 شناخته می شود. پردازنده Core i7 13700K Raptor Lake دارای 16 هسته قدرتمند است که 8 هسته Grace Mont و 8 هسته Raptor Cove را شامل می شود.
این محصول در حال حاضر جزء سریع ترین تراشه های i7 اینتل به شمار می رود. سرعت بالای آن موجب شده که به طور گسترده برای سیستم های گیمینگ مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر مزایای Core i7 13700K Raptor Lake می توان به قیمت مناسب آن در مقایسه با پردازنده های سری Core i9 اشاره کرد.
پردازنده مرکزی Intel مدل Core i9 13900K
اگر قصد دارید پردازنده ای برای کارهای گرافیکی یا ویرایش ویدئو تهیه کنید، اینتل مدل Core i9 13900K را به شما پیشنهاد می دهیم. این محصول مطابق با معماری x86 و لیتوگرافی IntIntel 7 و همچنین کلاس 10 نانومتری طراحی و ساخته شده است. از نقاط مثبت آن تعداد هسته های زیاد و سرعت کلاک بالا هستند.
پردازنده Intel Core i5-13600KF
در بین بهترین پردازنده های لپ تاپ 2024، می توان Intel Core i5-13600KF را نام برد که اغلب برای گیمینگ کاربرد دارد. ضمن این که برای انجام امور مهندسی، فتوشاپ و حتی طراحی هم انتخاب مناسبی به شمار می رود. این سی پی یو منحصر به فرد از مزایایی همچون فرکانس بالا و عملکرد سریع برخوردار است.
تعداد هسته های محصول 14 عدد بوده و برای ساخت آن فناوری 10 نانومتری به کار برده شده است. فرکانس Intel Core i5-13600KF در حالت بوست به 5.1 گیگاهرتز می رسد. البته برای خرید آن به بودجه نسبتاً بالایی نیاز خواهید داشت.
پردازنده مرکزی Intel مدل Core i3 12100
اگر به دنبال پردازنده ای برای مصارف روزمره و عادی می گردید، Core i3 12100 را به شما پیشنهاد می کنیم. این محصول میان رده علاوه بر توان بالا، با قیمت مناسبی نیز عرضه می شود. بیشتر پردازنده های کمپانی اینتل برای سیستم های پر مصرف طراحی می شوند. اما اینتل مدل Core i3 12100 را به راحتی می توانید برای کامپیوترهای خانگی مورد استفاده قرار دهید.
پردازنده ای ام دی Ryzen 9 7950X3D
یکی دیگر از بهترین پردازنده های لپ تاپ ۲۰۲4 که موفق شده توجه کاربران را به خود جلب کند، Ryzen 9 7950X3D است. کمپانی AMD برای این سی پی یو 16 هسته به همراه 32 رشته در نظر گرفته است. حافظه دو کاناله 64 بیتی با توان 170 وات، 8 مگابایت حافظه L2 Cache و همچنین 64 مگابایت L3 Cache از دیگر خصوصیات محصول هستند. مجموعه این ویژگی ها موجب شده که Ryzen 9 7950X3D در سیستم های گیمینگ عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
پردازنده مرکزی Intel مدل Core i5 11400
این پردازنده برای کامپیوترهای خانگی و انجام کارهای نه چندان سنگین مانند حسابرسی کاربرد دارد. به نظر می رسد اینتل مدل Core i5 11400 برای سیستم های گیمینگ و کارهای گرافیکی خیلی مناسب نباشد. زیرا در این محصول تعداد رشته ها و هسته ها پایین در نظر گرفته شده است.
چه متغیرهایی در ردهبندی سی پی یو لپ تاپ نقش دارند؟
همانطور که خودتان هم میدانید دو شرکت مطرح در زمینه طراحی و تولید پردازندههای قدرتمند نقش دارند که شامل: شرکتهای اینتل و AMD میباشند. توان پردازندههایی که توسط هر یک از این شرکتها طراحی و تولید میشوند، براساس نوع تکنولوژی که در ساخت آنها به کار رفته است، متغیر میباشد؛ اما در کل سه متغیر در ردهبندی سی پی یو لپ تاپ دست دارند که شامل:
میخوای بدونی کدام پردازنده برای لپ تاپ مناسب تر است ؟ AMD یا اینتل ؟ پس مقالشو حتما بخون !
تعداد هستههای پردازنده، سرعت آنها و همچنین میزان Cache آنها میباشند؛ برای مثال پردازندههای سلرون و پنتیوم در ردهبندی پایینتر از پردازندههای Core i در رتبههای یک و دو ستاره قرار دارند؛ در حالیکه پردازنده Core i3 دارای سه ستاره، پردازنده Core i5 دارای چهار ستاره و پردازنده Core i7 دارای پنج ستاره است. به این نکته توجه کنید که هر یک از پردازندههایی که در لپ تاپ مورد استفاده قرار میگیرند، نسبت به پردازندههایی که در کامپیوتر استفاده میشوند، متفاوت هستند.
نقش تعداد هستههای پردازنده و سرعت آن در رتبهبندی
همانطور که اشاره کردیم سه متغیر در ردهبندی سی پی یو لپ تاپ نقش دارند که دو تا از مهمترین آنها شامل: تعداد هستههای پردازنده و سرعت آن میباشند. مطمئنا هر چقدر تعداد هستههای یک پردازنده و سرعت آن بیشتر باشد، تعداد پردازشهایی که به صورت همزمان انجام میدهد و میزان سرعتی که در انجام پردازشها دارد نیز بیشتر است؛
با این وجود پردازندههای Core i3 که تنها دارای دو هسته هستند و سرعت پردازشی پایینی دارند، تنها برای انجام کارهای ابتدایی با لپ تاپ مناسب هستند؛ در حالیکه پردازندههای Core i5 نسبت به پردازندههای Core i3 تعداد پردازشهای بیشتری را با سرعت بالاتری انجام میدهند و پردازندههای Core i7 نسبت به پردازندههای Core i3 و Core i5، تعداد پردازشهای بالاتری را با سرعت خیلی بالاتر انجام میدهند.
نقش حافظه Cache پردازنده در ردهبندی
سرعت پردازش پردازنده رابطه مستقیمی با میزان حافظه Cache پردازنده دارد؛ چراکه وقتی پردازندهها با سرعت بیشتری پردازش اطلاعات را انجام میدهند، این اطلاعات در بخش Cache قرار خواهند گرفت. درواقع حافظه کش مانند حافظه رم است و تنها تفاوتی که با رم دارد این است که سرعت آن بالاتر است. در صورت نبود حافظه کش پردازنده مجبور خواهد شد که مستقیما از روی هارد دیسک اطلاعات را بررسی کند که موجب کاهش سرعت پردازنده خواهد شد. پس میتوان گفت که هر چقدر حافظه کش بیشتر باشد، سرعت پردازش پردازنده هم بیشتر خواهد بود.
تعمیر لولای شکسته لپ تاپ با هزینه مناسب
معرفی بهترین پردازندههای لپ تاپ
- AMD Ryzen Threadripper 3990X
- AMD EPYC 7742
- AMD EPYC 7702P
- AMD Ryzen Threadripper 3970X
- AMD Ryzen Threadripper 3960X
- AMD EPYC 7452
- AMD EPYC 7502P
- AMD Ryzen 9 3950X
- Intel Xeon Gold 6248R @ 3.00GHz
- Intel Xeon W-3275M @ 2.50GHz
- Intel Core i9-10980XE @ 3.00GHz
- Intel Xeon Platinum 8168 @ 2.70GHz