خراب شدن مادربرد لپ تاپ یکی از مشکلات بزرگ و جدی است که در سیستم های رایانه اتفاق می افتد. با توجه به اینکه مادربرد وظیفه دارد به کنترل پردازشگر مرکزی و ارتباط آن با سایر اجزا بپردازد، خرابی آن می تواند عملکرد دستگاه شما را به طور کلی مختل کند. به منظور جلوگیری از بروز این مشکل لازم است با دلایل خرابی این قطعه مهم در لپ تاپ و نحوه تعمیر مادربرد آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا به این موضوع بیشتر بپردازیم.
علائم خراب شدن مادربرد لپ تاپ
علائم مشخصی وجود دارد که نشان دهنده خراب شدن مادربرد لپ تاپ است. مهم ترین علائم از قرار زیر هستند. کارشناس بعد از تشخیص مشکل اقدام به تعمیرات لپ تاپ می نماید.
- ویندوز روی سیستم نصب نمی شود.
- دستگاه با فشار دادن کلید روشن و خاموش، روشن نمی شود.
- باتری لپ تاپ شارژ نمی شود و با متصل کردن آداپتور اتفاقی رخ نمی دهد.
- دستگاه به طور کامل خاموش شده و از کار می افتد.
- سیستم شما بسیار کند عمل می کند.
- لپ تاپ روشن می شود، اما تصویر نمایشگر آن درهم و به هم ریخته است.
- با روشن کردن لپ تاپ، چراغ آن روشن شده و فن آغاز به کار می کند. اما نمایشگر روشن شده و پس از چند ثانیه هارد دیسک نیز کار نمی کند.
- پس از فشردن کلید پاور لپ تاپ، نمایشگر سیاه بوده اما صدای ضعیفی از دستگاه به گوش می رسد.
علت و راهکار های پرش تصویر لپ تاپ در این مقاله !
دلایل خراب شدن مادربرد لپ تاپ
به طور کلی دلایل متعددی برای خراب شدن مادربرد لپ تاپ وجود دارد که از بین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از شارژرهای غیر استاندارد استفاده می کنید
شاید ابتدایی ترین دلیل خرابی مادربرد، استفاده کردن از شارژرهای غیر استاندارد و نامناسب باشد. با توجه به اینکه این شارژرها ولتاژ نامناسب و غیر استانداردی تولید می کنند، به مرور باعث خرابی آی سی ها و منبع تغذیه می شوند. بنابراین این خرابی ممکن است منجر به خاموشی کامل دستگاه شود.
مایعات درون لپ تاپ نفوذ کرده است
علت دیگری که برای خراب شدن مادربرد لپ تاپ می توان به آن اشاره کرد، نفوذ مایعات درون لپ تاپ است. با ریختن مایعات روی لپ تاپ، سطح آن خیس شده آی سی های برق دچار سولفاته شدن می شوند و در نهایت دستگاه خراب شده و نیاز به تعمیر مادربرد خواهید داشت.
از هدفون و اسپیکرهای غیر استاندارد استفاده می کنید
دلیل دیگری که برای خراب شدن مادربرد لپ تاپ بیان می شود، استفاده از هدفون و اسپیکرهای غیر استاندارد است. با توجه به اینکه این تجهیزات جانبی، جریان برق مورد نیاز خود را از طریق پورت از مادربرد دریافت می کنند، استفاده از دستگاه های غیر استاندارد می تواند مادربرد را با مشکلات متعددی روبرو کند. در نهایت مادربرد دچار خرابی شده و باید برای تعمیر مادربرد از طریق نمایندگی های معتبر اقدام کنید.
آموزشی دیگر : روش های کاهش مصرف باتری لپ تاپ
کارت گرافیک دچار خرابی شده است
از علت های رایج دیگری که باعث خرابی مادربرد می شود، مربوط به خرابی کارت گرافیک است. از آنجا که کارت گرافیک به مرور دچار استهلاک می شود و باید آن را تعویض کنید، می تواند باعث خرابی مادربرد شده و عملکرد لپ تاپ را به کلی مختل کند. بنابراین اگر گیمر هستید یا پردازش های سنگین را با دستگاه خود انجام می دهید، باید به سلامت کارت گرافیک دستگاه خود توجه کنید. چرا که می تواند مادربرد نیز دچار خرابی کند.
به لپ تاپ ضربه وارد شده است
ضربه خوردن به لپ تاپ یا دچار تکان های شدید شدن، دلیل دیگری است که باعث خراب شدن مادربرد لپ تاپ می شود. از آنجا که مادربرد دارای قطر بسیار کمی است، وارد کردن هر گونه ضربه به لپ تاپ، باعث شکستن و آسیب جدی به مادربرد می شود.
فن لپ تاپ دچار مشکل شده است
آخرین موردی که باعث خراب شدن مادربرد لپ تاپ میشود، خرابی فن لپ تاپ است. از این رو لازم است سرویس های دوره ای لپ تاپ را به موقع انجام دهید تا خرابی به مادربرد دستگاه سرایت نکند. فن لپ تاپ را به منظور خنک کردن فضای داخلی لپ تاپ به کار می برند. بنابراین اگر هر گونه اختلال در عملکرد لپ تاپ ایجاد شود، دمای دستگاه افزایش یافته و خرابی مادربرد را به دنبال خواهد داشت.