در حال کار کردن با لپ تاپ هستید که ناگهان خاموش میشود به نظر شما علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ چیست؟ بروز این مشکل میتواند دلایل ساده و پیش پا افتادهای مانند داغ کردن لپ تاپ و ویروسی شدن این دستگاه داشته باشد که به راحتی میتوان آنها را برطرف کرد اما جدا از این موارد، بروز یکسری مشکلات سختافزاری جدی در لپ تاپ نیز میتوانند موجب خاموش شدن ناگهانی این دستگاه شوند؛ در ادامه این مطلب به این مشکلات سختافزاری اشاره خواهیم کرد، پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.
بررسی علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ
آپدیت نبودن درایورهای لپ تاپ
درایورها نرمافزارهایی هستند که به سیستمعامل اجازه میدهند تا با سختافزار لپ تاپ ارتباط برقرار کند. درایورهای قدیمی یا خراب باعث ایجاد ناسازگاری و در نتیجه خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می شوند. بروزرسانی نکردن درایورها میتواند منجر به مشکلات عملکردی مختلفی مانند گرم شدن بیش از حد، مشکلات گرافیکی و همچنین خاموشی ناگهانی لپ تاپ شود.
خراب بودن باتری لپ تاپ
باتری لپ تاپ یک قطعه مصرفی است که با گذشت زمان ظرفیت خود را از دست میدهد. باتریهای خراب یا آسیب دیده ممکن است باعث شوند لپ تاپ حتی زمانی که به برق متصل است به طور ناگهانی خاموش شود. همچنین، باتریهای معیوب ممکن است باعث شوند لپ تاپ به طور ناقص شارژ شود یا شارژ خود را به سرعت از دست بدهد.
خطای سیستم عامل
سیستمعامل لپ تاپ به دلیل نصب نرمافزارهای ناسازگار، ویروسها، یا مشکلات سختافزاری دیگر دچار خطا می شود. این خطاها ممکن است باعث ایجاد بی ثباتی در عملکرد سیستم و در نهایت منجر به خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شوند. برخی از خطاهای سیستمعامل ممکن است به راحتی قابل رفع باشند، در حالی که برخی دیگر نیاز به نصب مجدد سیستمعامل دارند.
خرابی مین برد لپ تاپ
مین برد اصلیترین و مهمترین قطعه لپ تاپ است؛ درواقع مین برد که به آن مادربرد و برد اصلی هم گفته میشود، همان برد نسبتاً بزرگ در کیس کامپیوتر است که تمامی قطعات شامل: پردازنده، انواع ورودی و خروجیها، رم و … بر روی آن سوار شدهاند البته این قطعه در لپ تاپ در مقیاس خیلی کوچکتر و به صورت فشرده شده قرار گرفته است اما در کل مین برد لپ تاپ همان مین برد کامپیوتر است.
مین برد علاوهبر برقراری ارتباط بین تمامی اجزا و قطعات با یکدیگر، ارتباط بین تمامی اجزا با پردازنده را فراهم میکند چراکه پردازنده برای پردازش تمام عملیاتی که در لپ تاپ انجام میشود نیاز به ارتباط با سایر اجزای این دستگاه دارد اما به تنهایی از پس این کار برنمیآید؛ بنابراین مین برد به کمک آن میآید و ارتباط آن را با سایر اجزا و قطعات لپ تاپ برقرار میکند.
با این وجود بدیهی است که خرابی مینبرد موجب مختل شدن ارتباط پردازنده با کل اجزاء لپ تاپ و درنهایت مختل شدن عملکرد کل این سیستم شود؛ بنابراین مهمترین علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ، خرابی مین برد این دستگاه است.
خرابی برد پاور لپ تاپ
دیگر دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ، خرابی برد پاور لپ تاپ است؛ در واقع برد پاور که به آن منبع تغذیه هم گفته میشود، وظیفه دارد تا جریان برق شهری را دریافت کرده، آن را به برق مورد نیاز برای قطعات لپ تاپ تبدیل کند و سپس این جریان برق را به مینبرد دستگاه منتقل کند تا جریان برق از طریق مین برد به سایر قطعات سیستم منتقل شده و لپ تاپ روشن شود؛ بنابراین روشن نشدن لپ تاپ یا خاموش شدن ناگهانی آن میتواند به دلیل خرابی برد پاور لپ تاپ هم باشد.
خرابی رم لپ تاپ
یکی دیگر از مهمترین قطعات لپ تاپ که میتوان علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را در آن جستجو کرد، رم لپ تاپ میباشد. در صورت بروز اختلال در رم لپ تاپ مشکلاتی از قبیل: خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ، هنگ کردن لپ تاپ، کند شدن لپ تاپ، ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ و … به وجود میآیند.
گاهی اوقات تعمیر رم لپ تاپ و حتی سرویس رم با استفاده از اسپریهای مخصوص موجب برطرف شدن مشکل آن میشود اما اکثر اوقات اگر دلیل اصلی خاموش شدن لپ تاپ خرابی رم آن باشد، باید رم لپ تاپ را تعویض کرد.
خرابی باتری لپ تاپ
خرابی باتری لپ تاپ نیز میتواند دیگر علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ باشد؛ همانطور که میدانید باتری لپ تاپ مانند باتری هر دستگاه دیگری یک قطعه مصرفی است که طول عمر مشخصی دارد چه بسا که اکثر اوقات به دلیل استفاده نادرست زودتر خراب شده و نیاز به تعویض دارد. اگر در روزهای اخیر با زود خالی شدن شارژ باتری لپ تاپ متوجه خرابی آن شدهاید، مهمترین دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ میتواند به پایان رسیدن عمر باتری این سیستم باشد.
گرمای بیش از حد و یا خرابی فن
یکی از مهم ترین دلایلی که کامپیوتر یا لپتاپ شما بهطور تصادفی خاموش میشود، مخصوصاً زمانی که در حال انجام یک بازی هستید، داغ شدن بیش از حد است. این آفت اکثر رایانهها، به ویژه لپ تاپهاست، زیرا گرما جایی برای رفتن ندارد. بسیار مهم است که فنهای سیستم برای جلوگیری از این مشکل عملکرد عالی داشته باشند.
این موضوع بسیار رایج است که در صورت داغ شدن بیش از حد هر یک از اجزا، سیستم به طور خودکار خاموش میشود ولی هر چند شوک کننده ولی چندان بد نیست . چون از دستگاه الکترونیکی گران قیمت شما محافظت میکند. کاری که باید برای غلبه بر این مشکل انجام دهید این است که بفهمید چه چیزی باعث میشود گرما به درستی دفع نشود؛ در اغلب مواقع یک فن کثیف یا آسیب دیده محتملترین مقصر است.
به صدای فن هنگام کار کردن گوش دهید؛ اگر درست نیست، احتمالاً به این معنی است که یکی از پرهها شکسته یا به هر دلیل درست کار نمیکند. برای رایانهای که بهطور تصادفی خاموش میشود، باید به فن کارت گرافیک، فنهای کیس و فن پردازنده نگاه کنید؛ چند لحظه وقت بگذارید و اجزا را به درستی تمیز کنید. آنها ممکن است با گرد و غبار، مو و … پوشانده شده باشند که کار کردن فن و خنک کردن دستگاه را سخت میکنند.
به همین دلیل، دریچههای هوا را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که انسدادی وجود ندارد. برای خنک کردن لپ تاپ خود چه کاری میتوانید انجام دهید؟ میتوانید سعی کنید مصرف بالای CPU را متوقف کنید. اگر هنگام استفاده از لپ تاپ برای بازی، پردازش ویدیو یا سایر برنامههای فشرده با این مشکل مواجه شدید احتمالا به دلیل فشار بالا روی CPU است. برای حل این مشکل میتوانید از یک کارت گرافیک خارجی یا از یک پد خنک کننده لپ تاپ برای کاهش دما در زیر دستگاه خود استفاده کنید.
مرکز تخصصی تعمیرات لپ تاپ
مرکز تخصصی تعمیرات لپ تاپ از کارشناسان و تکنسینهای خبرهای در زمینه عیبیابی، تعمیرات نرمافزاری و تعمیرات سختافزاری لپ تاپ برخوردار میباشد؛ با این وجود درصورت بروز هرگونه مشکلی برای لپ تاپ خود میتوانید با خیال راحت عیبیابی و تعمیرات تخصصی آن را به این مرکز بسپارید؛
درضمن فرقی نمیکند که لپ تاپ شما از چه برند یا مدلی است، مرکز تعمیرات لپ تاپ خدمات عیبیابی و تعمیرات تخصصی انواع لپ تاپها را از هر مدل یا برندی که باشند به بهترین شکل ممکن به کاربران ارائه میدهد