قدرت و توانایی گرافیک هر سیستم رایانه ای مسئله ی مهمی است که تمامی قابلیت های رایانه و یا لپ تاپ مورد نظر را در بر می گیرد. به طور کلی ارتقا و به روز رسانی بخش های مختلف لپ تاپ در موارد بی شماری منطقی و قابل اجرا می باشد و از لحاظ هزینه ی پرداختی نسبت به خرید لپ تاپ جدید مقرون به صرفه است. در اکثر مواقع علت اصلی کندی سرعت پردازش های سیستم رایانه ای لپ تاپ، هنگ کردن و یا نصب نشدن نرم افزارها به روز نبودن لپ تاپ از نظر سخت افزاری می باشد.ارتقا لپ تاپ دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری را در بر می گیرد. انجام صحیح این امر نیاز به دانش به روز کارشناسان IT دارد. البته در این راستا نوع و برند لپ تاپ نیز حائز اهمیت است. اما آیا ارتقا گرافیک لپ تاپ نیز امکان پذیر است؟ ارتقا لپ تاپ به آسانی کامپیوترهای رومیزی نیست. متاسفانه حتی ارتقا لپ تاپ های جدید سخت تر از گذشته شده است. اما هنوز هم شما قادر به ارتقا رم یا حافظه ی جامد، سی پی یو و در بعضی موارد کارت گرافیک لپ تاپ هستید. با ما همراه باشید تا در این مقاله شما را با شرایط ارتقا گرافیک لپ تاپ آشنا سازیم.
ارتقا گرافیک لپ تاپ با تعویض چیپ یا کارت گرافیک
اینکه آیا ارتقا گرافیک لپ تاپ امکان پذیر است یا خیر؛ بستگی به استفاده از چیپ گرافیک و یا کارت گرافیک در لپ تاپ مورد نظر دارد. این دو قطعه شاید از لحاظ نوع فعالیت یکسان باشند، اما دارای ساختاری متفاوت نسبت به یکدیگر هستند. کارت گرافیک همان طور که از نامش پیداست؛ یک برد الکترونیکی می باشد که پردازنده ی گرافیکی، حافظه ی گرافیکی GDDR، خازن ها و مقاومت های مختلفی روی آن تعبیه شده است. این کارت با چندین لبه ی فلزی بر روی مادربرد سوار می شود.
در بسیاری از لپ تاپ های قدیمی و برخی از لپ تاپ های امروزی شاهد کارت های گرافیک می باشیم، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از متدهای لحیم کاری مدرن، کارت های گرافیک جای خود را به چیپ های گرافیک داده اند. مسلما به دلیل وجود لحیم کاری ظریف چپ های کارت گرافیک، ارتقا آن ها امر بسیار دشواریست که تنها از عهده ی عده ی خاصی از تعمیرکاران مجرب بر می آید. چراکه همواره خطر آسیب رسانی به مادربرد و چیپ جدید وجود خواهد داشت. این در حالیست که ارتقا کارت گرافیک بسیار راحت تر بوده و در مراکز تعمیراتی زیادی قابل انجام است.
ارتقا گرافیک لپ تاپ توسط دستگاه BGA Machine
BGA مخفف عبارت Ball Grid Array می باشد که به نوعی تکنولوژی بسته بندی قطعات الکترونیکی چون پردازنده ها و آی سی های مختلف اختصاص می یابد. در این روش بسته بندی و پکیجینگ، طول پایه ها کم است اما تعداد آن ها بالاست. نحوه ی لحیم قطعه های دارای این نوع پکیجینگ بسیار متفاوت تر از روش های سنتی لحیم کاری است. برای لحیم کردن چنین قطعاتی و یا باز کردن آن ها دستگاهی به نام BGA Machine استفاده می گردد. با وجود این ماشین می توان حرارت را تنظیم کرد. اگر از این دستگاه برای ارتقا گرافیک لپ تاپ استفاده شود، می توان با دقت کاری بالای تعمیرکاران زبده کلیه ی امور مرتبط با لحیم کردن چیپ های گرافیک را انجام داد.
فرآیند ریبال Reball برای ارتقا گرافیک لپ تاپ
زمانی که قطعه ای چون چیپ گرافیک را از روی مادربرد لپ تاپ جدا می نمایید، توپ های لحیم شده ی داخل درزهای آن از هم جدا خواهند شد. به زبان ساده عمل ریبال Reball کردن به معنای جایگزینی قطعات گرد لحیم شده در داخل منافذ قطعه ی جدید و یا مادربرد می باشد. برای این کار نیازی به استفاده از هویه نیست و باید تنها با حرارتی مناسب قطعات گرد لحیم را ذوب نمود تا در جای خود قرار گیرند. این کار فرآیند بسیار حساسی می باشد که به مهارت بالایی نیاز دارد. در نتیجه پیشنهاد می نماییم به هنگام خرید لپ تاپ به گرافیک آن دقت نمایید، چرا که احتمال شکل گیری صحیح فرآیند تعویض یا ارتقا گرافیک لپ تاپ در حد بسیار ضعیفی قرار دارد.
پاسخ به سوالات متداول در نمایندگی تعمیرات لپ تاپ
نمایندگی تعمیرات لپ تاپ مجموعه ای تخصصی است که در راستای عرضه ی خدمات مرتبط با ترمیم، تعمیر، بهسازی، ارتقا، پشتیبانی و بازیابی انواع لپ تاپ های موجود در بازار به فعالیت می پردازد. توجه به پارامترهای استاندارد و ارائه ی ضمانت نامه های معتبر کتبی از ویژگی های بارز سیستم کاری نمایندگی تعمیر لپ تاپ است. همچنین شما عزیزان همواره می توانید با مراجعه به بخش سوالات متداول این وب سایت برسطح اطلاعات کاربردی خود بیافزاید والبته پرسش های مرتبط با تعمیر و رفع عیوب سیستم های رایانه ای لپ تاپ را با کارشناسان ما در میان بگذارید.