اشتراک گذاری

علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟

داغ شدن لپ تاپ موقع اجرای نرم‌ افزارها و بازی‌ های سنگین طبیعی است. اما گاهی اوقات علاوه بر دمای بالا، صدای شدیدی از فن به گوش می رسد که این موضوع می‌ تواند نگران کننده باشد. چنانچه اخیراً متوجه گرمای نامتعارف نوت بوک خود شده‌ اید، لازم است سریعاً برای تعمیر آن اقدام کنید. زیرا حرارت زیاد تمام قطعات دستگاه را در معرض تهدید قرار می‌ دهد. به طوری که داغ کردن لپ تاپ در دراز مدت باعث خرابی بخش‌ های سخت ‌افزاری و حتی خاموشی کامل سیستم می ‌شود.

علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟

فهرست مطالب

علائم داغ شدن لپ تاپ

مدل‌ های باریک نوت بوک بین کاربران محبوبیت زیادی دارند. لذا تولید کنندگان تلاش می ‌کنند طراحی مدرن و ظریفی را برای محصولات خود انتخاب نمایند. البته با باریک شدن و فشردگی قطعات داخلی لپ‌ تاپ ‌ها، گرمای ناشی از فعالیت بخش های مختلف قادر به خروج از دستگاه نیست. از جمله علائمی که نشان دهنده غیر طبیعی بودن داغ شدن لپ تاپ هستند می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

این مقاله را از قلم نیندازید : علت وصل نشدن لپ تاپ به وای فای چیست ؟

  • بدنه نوت بوک به قدری گرم می ‌شود که نمی‌ توانید بیشتر از چند ثانیه آن را لمس کنید.
  • سیستم بدون هیچ گونه پیام هشدار به طور ناگهانی خاموش می ‌شود.
  • فن دستگاه حتی هنگام اجرای برنامه‌ های سنگین کار نمی‌ کند.
  • عملکرد رایانه کند می‌ شود.
  • صفحه آبی مرگ را روی نمایشگر کامپیوتر خواهید دید.
  • فن با حداکثر سرعت می‌ چرخد و صداهای غیر طبیعی ایجاد می‌ کند.
  • سیستم فریز می ‌شود، به طوری که حتی نمی ‌توانید نشانگر ماوس را جابجا نمایید.

در صورت مشاهده هر یک از نشانه‌ های بالا باید مشکل را جدی بگیرید و جهت رفع مشکل با نمایندگی تعمیر لپ تاپ تماس بگیرید.

دلایل داغ کردن بیش از حد لپ تاپ + راه حل

در حالت معمول بر اثر فعالیت قطعات داخلی نوت بوک مانند کارت گرافیک و پردازنده مقداری گرما به وجود می ‌آید. به همین دلیل کارشناسان نمایندگی تعمیر لپ‌ تاپ توصیه می‌ کنند با استفاده از فن خنک کننده از گرم شدن بیش از سیستم پیشگیری نمایید. مهم ترین عواملی که منجر به داغ شدن لپ تاپ می ‌شوند به شرح ذیل هستند:

انسداد مجاری هوا و فن‌‌ ها

به مرور زمان گرد و غبار محیط در مجاری هوا و بخش ‌هایی مانند فن جمع می ‌شوند. در این حالت صدای چرخش فن به گوش می رسد، اما هوای خروجی از کامپیوتر حجم ناچیزی دارد. این علائم حاکی از آن هستند که دهانه‌ های ورود و خروج هوا با گرد و غبار مسدود شده‌ اند.

راه حل رفع چنین مشکلی این است که به کمک دستگاه ‌هایی مانند کمپرسور یا بلوور مجاری هوا را تمیز کنید. فرآیند تمیز کردن مستلزم آن است که لپ تاپ باز شود. به همین دلیل در صورت مبتدی بودن پاک کردن کامپیوتر را بر عهده یک متخصص بگذارید.

اینو بخون حتما به کارت میاد : آموزش نصب ویندوز از روی فلش

استفاده از لپ تاپ موقع شارژ

هنگام اجرای بازی ‌ها و نرم ‌افزارهای سنگین حتماً باید آداپتور شارژر را از پریز جدا کنید. در غیر این صورت دمای لپ تاپ به طور غیر عادی بالا می ‌رود. دلیل چنین مشکل این است که باتری هنگام شارژ مقادیر زیادی حرارت تولید می ‌کند که این گرما به سایر قطعات دستگاه منتقل می شود.

تهویه نامناسب

عامل دیگری که داغ شدن لپ تاپ را به دنبال دارد، تهویه ضعیف آن می باشد. ممکن است عادت داشته باشید هنگام کار نوت بوک را روی پاهای خود یا سطوح نرم مانند فرش و پتو قرار دهید. در چنین شرایطی منافذ ورود و خروج هوا مسدود می‌ شوند، لذا دور از انتظار نیست که دمای دستگاه افزایش یابد. برای این که تهویه به طور مناسب انجام شود، باید دستگاه را چند سانتی‌ متر از سطحی که روی آن قرار می ‌گیرد، فاصله دهید. همچنین بهتر است سطح مورد نظر صاف و سخت باشد.

تعمیر پورت HDMI لپ تاپ در نمایندگی رسمی تعمیر لپ تاپ

نصب آنتی ویروس‌ های سنگین

لپ تاپ‌ های امروزی از نظر سخت‌ افزاری نسبت به کامپیوترهای pc ضعیف‌ تر هستند. این امر موجب شده که بعضی از آنتی ویروس‌ ها برای نصب در نوت بوک ‌ها سنگین باشند. اگر برنامه امنیتی پرحجمی را روی سیستم خود نصب کرده باشید، باعث لود بیش از حد CPU و داغ شدن لپ تاپ می شود. از این رو تعمیرکاران متخصص لپ تاپ توصیه می ‌کنند آنتی ویروس ‌های سبک و حجم را روی سیستم نصب نمایید.

خرابی و استهلاک فن

پس از چند سال فن لپ تاپ دچار فرسودگی و استهلاک می‌ شود. به طوری که حتی پس از تمیز کردن صدای آن غیر عادی به نظر می ‌رسد. از طرف دیگر قادر به خنک نگه داشتن سیستم نخواهد بود. در صورتی که بیشتر از ۳ الی ۵ سال از خرید لپ تاپ شما می ‌گذرد، بهتر است فن را با نمونه نو تعویض کنید.

میخوای بدونی علت بوق ممتد در لپ تاپ چیست ؟ پس مقالشو از دست نده !

ایراد در خمیر رسانای گرما

خمیر ناقل گرما هم مانند سایر اجزای لپ تاپ به مرور زمان کارایی خود را از دست می ‌دهد. بنابراین تعویض این بخش به رفع مشکل حرارت بیش از حد دستگاه کمک می ‌کند. در چنین حالتی بهتر است از یک تکنسین بخواهید خمیر رسانای گرما را با برندهای شناخته شده تعویض کند. توجه داشته باشید که به هیچ وجه به سراغ خمیرهای متفرقه چینی نروید، چون عملکرد مطلوبی ندارد.

اختلالات نرم افزاری

ممکن است داغ شدن لپ تاپ به ایرادات نرم ‌افزاری یا قدیمی بودن سیستم عامل دستگاه ربط داشته باشد. برای مثال اجرای برنامه‌ های معیوب بخش قابل توجهی از CPU را درگیر می ‌کند، در نتیجه گرمای زیادی به وجود می ‌آید. اجرای ناخواسته نرم افزارها هنگام لود ویندوز نیز می ‌تواند نتیجه مشابهی را به دنبال داشته باشد.

برای برطرف کردن چنین مشکلی بهتر است نرم ‌افزارهای مشکل ساز را حذف کنید. همچنین لیست StartUp ویندوز را چک نمایید تا از اجرای ناخواسته برنامه‌ ها پیشگیری شود. نصب مجدد ویندوز هم در جلوگیری از ایجاد گرمای بیش از حد نیز نقش موثری دارد.

ویروسی شدن

نفوذ ویروس ها و بدافزارهای مختلف به کامپیوتر قدرت پردازش آن را تحت تاثیر قرار می ‌دهد. برای مثال یکی از این بدافزارها CryptoMining است که از منابع سیستم جهت استخراج ارزهای مجازی استفاده می‌ کند. در این حالت شاهد داغ شدن لپ تاپ و افت عملکرد آن خواهید بود. بنابراین باید با استفاده از یک آنتی ویروس قوی رایانه خود را اسکن کنید.

میخوای بدونی چه عواملی باعث سوختن مادربرد می‌ شوند ؟ پس کلیک کن

قدیمی بودن درایورها

عدم آپدیت درایورها یکی دیگر از عواملی است که باعث داغ کردن لپ تاپ می‌ شود. زیرا در صورت به روز نبودن درایورها قطعاتی مانند CPU و کارت گرافیک با بیشینه توان خود کار می ‌کنند. برای به روز رسانی باید وارد سایت اصلی سازنده لپ تاپ خود شوید و نسخه جدید درایور را بارگیری نمایید. البته گاهی اوقات نصب نسخه جدید دمای سیستم را بالا می ‌برد. در این مواقع بهتر است از همان آپدیت قدیمی استفاده نمایید.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید